Υλικά
2 κουταλιές της σούπας άβραστο ρύζι (περίπου 1/3 φλιτζανιού βρασμένο ρύζι)
4 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι (περίπου 2/3 φλιτζανιού βρασμένο)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθος, λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι. Μόλις μαλακώσουν τα φύλλα του, ρίξτε λίγο λεμόνι και νερό (3πλασια ποσότητα από αυτή του ρυζιού, δηλαδή περίπου 1 φλιτζάνι ζεστό νερό) και αφήστε το να βράσει. Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι και τον άνηθο, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αν σας φαίνεται πολύ στεγνό προσθέστε λίγο νεράκι (και πάλι ζεστό, για να μη σταματήσετε το βράσιμο του φαγητού). Σερβίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο.