Σουτζουκάκια (συνταγή για 12 σουτζουκάκια)

new16_tn_7059561_m.jpg

Υλικά

 

Για τα σουτζουκάκια:

470 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας

1 τριμμένο μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο

δυόσμο, κύμινο, αλάτι, πιπέρι (ή οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας)

 

Για τη σάλτσα:

2 ½  φλιτζάνια χυμό ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

βασιλικό, αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Στη συνέχεια πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μπαστουνάκια μικρά (περίπου 50γρ. ανά ωμό σουτζουκάκι) και τα βάζουμε σε ένα ταψί ώστε να αρχίσουν να ψήνονται στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά (ένα ψημένο σουτζουκάκι θα πρέπει να ζυγίζει περίπου 30γρ.)

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο  και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το βασιλικό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια περιχύνουνε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί στο φούρνο.