Ψαρόσουπα με ρύζι (υλικά για την παρασκευή ενός φλιτζανιού έτοιμου φαγητού)

new16_tn_5484129_m.jpg

Υλικά

 

70γρ ωμό κοκκινόψαρο ή άλλο ψάρι για σούπα της αρεσκείας σας (περίπου 1/3 φλιτζανιού ή 50γρ βρασμένο ψάρι, καθαρισμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια)

2/3 φλιτζανιού φρέσκα λαχανικά (1/3 φλιτζανιού βρασμένα) της αρεσκείας σας κομμένα σε κύβους (εκτός από πατάτα)

1 κουταλιά της σούπας άβραστο ρύζι (περίπου 3 κουταλιές της σούπας βρασμένο)

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

νερό

αλάτι, πιπέρι, χυμός λεμονιού

 

Εκτέλεση

 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τα λαχανικά και αλατοπίπερο να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα το ψάρι να βράσει για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα και με το μέγεθος). Μόλις το ψάρι βράσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα από τα λαχανικά και το ψάρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι μέσα σε αυτό το ζωμό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει (περίπου 20 λεπτά). Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο σούπα έχοντας καθαρίσει και ψιλοκόψει μέσα το ψάρι και τα λαχανικά, και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.