Υλικά
2 κουταλιές της σούπας άβραστο ρύζι (περίπου 1/3 φλιτζανιού βρασμένο ρύζι)
1 φλιτζάνι πράσο χοντροκομμένο (περίπου 2/3 φλιτζανιού βρασμένο)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
κρεμμύδι, άνηθος, λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά να τσιγαριστούν σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε λίγο (ζεστό) νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Πριν μαλακώσουν τελείως τα πράσα, ρίχνουμε και το ρύζι, συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και το ρύζι (το ρύζι χρειάζεται περίπου 20-25 λεπτά). Όσο περιμένετε να βράσει το ρύζι, ανακατεύετε συχνά ώστε να μην κολλήσει το φαγητό. Σερβίρουμε ρίχνοντας λίγες σταγόνες λεμόνι.