Πίτσα dietup φέτα-ντομάτα (Ελληνική) (υλικά για την παρασκευή μιας ατομικής πίτσας)

new16_tn_6366305_m.jpg

Υλικά

 

1 πίτα για σουβλάκι

60γρ τριμμένη φέτα (1 κομμάτι 30γρ ≈ 1 σπιρτόκουτο)

1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ

λεπτές φέτες φρέσκιας ντομάτας

ρίγανη, βασιλικός

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μικρό ταψάκι, το οποίο το έχουμε αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο (ή μαργαρίνη Βιτάμ) τοποθετούμε την πίτα από σουβλάκι και την αλείφουμε με την κέτσαπ. Αν μας αρέσει, πασπαλίζουμε σε αυτό το σημείο με λίγο ρίγανη ή με λίγο βασιλικό για να πάρει πιο ωραία γεύση η σάλτσα μας. Από πάνω τρίβουμε με το χέρι μας τη φέτα ώστε να πάει ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της πίτας. Τελειώνουμε βάζοντας λεπτές φέτες φρέσκιας ντομάτας πάνω από τη φέτα, μέχρι να καλυφθεί σχεδόν όλη η επιφάνεια της πίτσας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να δούμε τις ντομάτες να «στεγνώνουν» και τη φέτα να ροδοκοκκινίζει.