Υλικά
½ φλιτζάνι βρασμένα μακαρόνια
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα κιμά
3 χοντρές φέτες ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο, στρώνουμε στο κάτω μέρος τα βρασμένα μακαρόνια. Πάνω από τα μακαρόνια στρώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα κιμά, και στη συνέχεια στρώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες ντομάτας. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας το κάθε κομμάτι με 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ώστε να δούμε τις ντομάτες να αρχίσουν να στεγνώνουν και το τυράκι να λιώνει και να ροδίζει.
Για τη σάλτσα κιμά (υλικά για την παρασκευή ενός φλιτζανιού έτοιμης σάλτσας):
Υλικά
½ φλιτζάνι άπαχος κιμάς (περίπου 120γρ)
½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
βασιλικός, δυόσμος, κανέλλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε αρχικά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει (αν θέλετε προσθέστε λίγο νεράκι). Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει. Προς το τέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά που μας αρέσουν.