Υλικά
1 φλιτζάνι ψητές μελιτζάνες και κολοκύθια ανάμικτα, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φέτα πατάτα
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα κιμά
3 χοντρές φέτες φρέσκια ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο, βάζουμε να ψηθούν οι μελιτζάνες και τα κολοκύθια που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Μόλις μαλακώσουν καλά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε αλατοπίπερο και στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη σάλτσα κιμά. Στη συνέχεια στρώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες ντομάτας. Τελειώνουμε πασπαλίζοντας το κάθε κομμάτι με δυο κουταλιές της σούπας παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ώστε να δούμε τις ντομάτες να αρχίσουν να στεγνώνουν και το τυράκι να λιώνει και να ροδίζει.
Για τη σάλτσα κιμά (υλικά για την παρασκευή ενός φλιτζανιού έτοιμης σάλτσας):
Υλικά
½ φλιτζάνι άπαχος κιμάς (περίπου 120γρ)
½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
βασιλικός, δυόσμος, κανέλλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε αρχικά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει (αν θέλετε προσθέστε λίγο νεράκι). Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει. Προς το τέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά που μας αρέσουν.
Από την συντακτική ομάδα του dietup.gr