Μακαρόνια «φωλίτσες» με σπανάκι (υλικά για την παρασκευή μιας «φωλίτσας»)

new17_tn_6366249_m.jpg

Υλικά

 

½ φλιτζάνι βρασμένα μακαρόνια (κατά προτίμηση ταλιατέλες)

1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι (2-3 κουταλιές της σούπας «ζεματισμένο» σπανάκι)

1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

1 μικρό κομμάτι κοτόπουλο (περίπου 65γρ ωμό)

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθος

  

Εκτέλεση

 

Βράζουμε τα μακαρόνια και μετρούμε ¾ φλιτζανιού βρασμένα μακαρόνια. Παίρνουμε τα μακαρόνια και τα τυλίγουμε γύρω από την παλάμη μας, και στο τέλος διπλώνουμε ότι έχει μείνει στο κάτω μέρος της φωλίτσας. Τοποθετούμε τη φωλίτσα αυτή σε ένα ταψάκι που έχουμε αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, το σπανάκι και τον άνηθο (και αλατοπίπερο) και τα αφήνουμε μέχρι το σπανάκι να «μαραθεί» και να είναι σχεδόν έτοιμο. Παίρνουμε το μίγμα αυτό και το τοποθετούμε μέσα στη φωλίτσα από μακαρόνια.

Εντωμεταξύ, έχουμε ψήσει (ή βράσει) κομματάκια από στήθος κοτόπουλου (τόσα κομμάτια όσες φωλίτσες θέλουμε να φτιάξουμε). Παίρνουμε ένα κομμάτι και το σφηνώνουμε στο κέντρο της φωλίτσας μας (ανάμεσα στο μίγμα από σπανάκι).

Ρίχνουμε πάνω από τη φωλίτσα μας την τριμμένη παρμεζάνα και τοποθετούμε το ταψάκι στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια χρυσαφένια κρούστα πάνω από τη φωλίτσα μας.