Υλικά
1/4 μεγάλο κολοκύθι (κομμένο σαν βαρκούλα)
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα κιμά
2 κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κολοκύθι στη μέση (κατά μήκος), και αφαιρούμε λίγη σάρκα από το κάθε μισό που έχουμε δημιουργήσει. Φτιάχνουμε έτσι δυο βαρκούλες. Βάζουμε αυτές τις βαρκούλες κολοκυθιού σε ένα ταψί, που έχουμε αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο, στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Βγάζουμε το ταψί, αλατίζουμε λίγο τις βαρκούλες, και μετά προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας κιμά στην κάθε βαρκούλα. Αφού απλώσουμε τον κιμά, προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ και τελειώνουμε πασπαλίζοντας το κάθε μισό κολοκυθιού με δυο κουταλιές της σούπας παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ώστε να ροδίσει η επιφάνεια.
Για τη σάλτσα κιμά (υλικά για την παρασκευή ενός φλιτζανιού έτοιμης σάλτσας):
Υλικά
½ φλιτζάνι άπαχος κιμάς (περίπου 120γρ)
½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
βασιλικός, δυόσμος, κανέλλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε αρχικά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει (αν θέλετε προσθέστε λίγο νεράκι). Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και αφήνουμε να βράσει. Προς το τέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά που μας αρέσουν.