Υλικά
2 κουταλιές της σούπας φακές (περίπου ¼ φλιτζανιού βρασμένες φακές)
1 ½ κουταλιά σούπας ρύζι (περίπου ¼ φλιτζανιού βρασμένο ρύζι)
¼ φλιτζανιού χυμό ντομάτας
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
¼ σκελίδας σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
ρίγανη, δάφνη, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρχικά τις φακές να βράσουν για περίπου 15 λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό. Στη συνέχεια βάζουμε τις φακές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, το νερό και ένα φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι (συμπληρώνουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί ωστε να βράσει το ρύζι), τον χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά και αφήνουμε μέχρι να βράσει καλά το ρύζι και να χυλώσει το φαγητό.