Υλικά
3/4 φλιτζανιού αρακά (φρέσκο ή κατάψυξης)
½ καρότο
¼ φλιτζανιού χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
άνηθο, κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον αρακά, το ψιλοκομμένο καρότο και αφού τα αφήσουμε να βράσουν για δέκα λεπτά βάζουμε και τον χυμό της ντομάτας, τον άνηθο και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι.
Εάν το διαιτολόγιο σας σας προτείνει αρακά με πατάτες τότε προσθέστε τες στη κατσαρόλα μαζί με τον αρακά και το καρότο.