Αγκινάρες αλά πολίτα (υλικά για την παρασκευή ενός φλιτζανιού έτοιμου φαγητού)

new18_tn_3061362_m.jpg

Υλικά

 

1 φλιτζάνι αγκινάρες καθαρισμένες

1 καρότο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι

λεμόνι

λίγο νεράκι

 

Εκτέλεση

 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες, το ψιλοκομμένο καρότο, το αλάτι και το πιπέρι. Συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε τον άνηθο.

 

Εάν το διαιτολόγιο σας σας προτείνει αγκινάρες με πατάτα τότε προσθέστε τις στη κατσαρόλα μαζί με τις αγκινάρες (αφού τις έχετε κόψει σε μορφή κυδωνιού).

 

ΤΙΡ! Εάν θέλουμε να δέσει λίγο η σαλτσούλα διαλύουμε μέσα στο λεμόνι και σε πολύ λίγο νεράκι μισό κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και περιχύνουμε το φαγητό  μας. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο!