Υλικά για 2 άτομα
1 φλιτζάνι κομμένο άσπρο λάχανο
1 φλιτζάνι τρυφερά φύλλα σαλάτας
1 φλιτζάνι φύλλα ρόκας
1 φλιτζάνι κύβοι πράσινου μήλου με τη φλούδα
½ φλιτζάνι ρόδι
½ φλιτζάνι κάσιους σπασμένα με το χέρι σας
2 κ.σούπας μηλόξυδο
2 κ.σούπας μέλι
1 κ.γλυκού μουστάρδας
2κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το λάχανο, τη σαλάτα, τη ρόκα και το πράσινο μήλο. Χτυπάτε με το μιξεράκι του καφέ σε ένα ποτήρι το μηλόξυδο με το μέλι και τη μουστάρδα και στο τέλος προσθέτουμε και το αλάτι που επιθυμούμε. Αφού χτυπηθεί καλά το μίγμα μέχρι να λιώσει το μέλι, προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε μέχρι να πήξει λίγο ή σος που ετοιμάζουμε. Αφήνουμε της σος στο ψυγείο.
Με τους καρπούς του ροδιού σχηματίζουμε μια κόκκινη καρδιά στο πάνω μέρος της σαλάτας, και πασπαλίζουμε τέλος με κάσιους που έχουμε σπάσει με το χέρι μας.
Περιχύνουμε με τη σος ακριβώς πριν να σερβίρουμε τη σαλάτα για να μη μαραθούν τα πράσινα λαχανικα!