Υλικά
300-350 γραμ. σπανάκι
μισό μαρούλι
4-5 φέτες μπέικον
8-10 ντοματάκια
2 κουταλιές σούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σος
ελαιόλαδο
ξύδι βαλσάμικο
1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
αλάτι
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε πολύ καλά το μαρούλι και το σπανάκι το κόβουμε με το χέρι μας σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο μπέικον, χωρίς να προσθέσουμε ελαιόλαδο, ώσπου να γίνει ελαφρά τραγανιστό και στη συνέχεια το βάζουμε μέσα στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Κόβουμε στη μέση τα ντοματάκια και τα βάζουμε και αυτά μέσα στη σαλάτα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Σε ένα σέικερ βάζουμε το μέλι, με ελάχιστο νεράκι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το μέλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μουστάρδα το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε με το μείγμα την σαλάτα και σερβίρουμε.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr