Προσπάθησα να μην σας παιδέψω πολύ αλλά καλό και εύκολο δεν πάνε μαζί…
1/2 αγγούρι ακαθάριστο και καλά πλυμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
100 γρ σολομό καπνιστό
100 γρ κοτατζ τσιζ
1/3 του φλ. ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι
Τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ με το κοτατζ τσιζ, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
Αλατίζουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Τυλίγουμε σε ρολάκια τις φέτες του καπνιστού σολομού και τις βάζουμε πάνω στη σαλάτα.
2. Μπρουσκέτες με καπνιστή γαλοπούλα, μοτσαρέλα και ντομάτα
1 μπάλα μοτσαρελα
2 ντομάτες
8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
2 κ. σ. μουστάρδα
ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ξερός βασιλικός
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τα βάζετε σε ένα μπολ, πασπαλίζετε με το βασιλικό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτετε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Σε μπολ ανακατεύετε τη σάλτσα πέστο που φτιάξατε με το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα. Αλείφετε με το μείγμα αυτό τις φέτες του ψωμιού. Βάζετε από μια φέτα καπνιστής γαλοπούλας και μοιράζετε το μείγμα με τις ντομάτες και τη μοτσαρελα.
Γαρνίρετε με φύλλα φρέσκου βασιλικού. 3. Κυρίως πιάτο: Γαριδομακαρονάδα
Υλικά για 2 μερίδες
2 ντομάτες μέτριες, τριμμένες
1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο
200 γρ μακαρόνια βρασμένα (altente)
1/2 κ. γλ. εστραγκόν
1 κουταλιά τις σούπας ούζο
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε τις γαρίδες και της σοτάρουμε ελαφρώς.
Τις φλαμπάρουμε με το ούζο και στην συνέχεα ρίχνουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το αλάτι το πιπέρι & το εστραγκόν, αν χρειαστεί και λίγο νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
Όταν καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο παίρνουμε τις γαρίδες και βάζουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε καλά να δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά και στην συνέχεα τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα και από πάνω τις γαρίδες.
4. Επιδόρπιο: Μιλφέιγ με κρέμα άσπρης σοκολάτας
250γρ λευκή σοκολάτα
250γρ κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζάνι γάλα
3 φύλα ζελατίνας
1 σφηνάκι λικέρ(της αρέσκεια σας)
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
& φρέσκα φρούτα.
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και την αφήνουμε μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει. Την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και την απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα.
Την τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φούσκωση όταν ψηθεί και την ψήνουμε στους 160 βαθμούς, περιπου 50 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί με το γάλα.
Μουσκεύουμε την ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό και όταν μαλακώσει την ανακατεύουμε με τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει τελείως.
Ρίχνουμε την σοκολάτα στο μίξερ και την χτυπάμε με την κρέμα γάλακτος και το λικέρ για 5 λεπτά.
Βάζουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει περίπου 4-5 ώρες.
Για να σερβίρουμε το γλυκό στρώνουμε εναλλάξ φύλλα (πασπαλισμένα με λίγη άχνη ζάχαρη) και μους σοκολάτας, γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα και σιρόπι φρούτων.
Με αγάπη και σεβασμό,