Μαυρομάτικα φασόλια με κόκκινη σκορδάτη σάλτσα

new10_3491003_blog.jpg
Υλικά
 
1 σακουλάκι μαυρομάτικα φασόλια
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Λάδι

 
Εκτέλεση
 
Ξεπλένουμε καλά τα μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν για περίπου 45’.
Όσο βράζουν τα φασόλια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τον άνηθο τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και αλάτι και αφήνουμε για λίγο να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Όταν είναι έτοιμα τα φασόλια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα. Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο μαζί.
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr