Λαλάγγια Μεσσηνίας: Πεντανόστιμα τηγανητά κουλουράκια!

new10_lalaggia.JPG

Υλικά

 

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¾ του φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φακελάκι ξερή μαγιά

αλάτι

λίγο χλιαρό νερό

λάδι για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

 

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και με το λάδι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μίγμα μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη. Αλατίζουμε και ζυμώνουμε πάλι.

Διαλύουμε τη μαγιά σε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό, τη ρίχνουμε μέσα στο μίγμα του αλευριού και ξαναζυμώνουμε.

Προσθέτουμε χλιαρό νερό ώστε να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Αμέσως μετά ξαναζυμώνουμε και κόβουμε τη ζύμη σε μεγάλα μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε ένα κορδόνι. Κόβουμε το κορδόνι στα 3 και το διπλώνουμε να γίνει στρογγυλό (σαλιγκαράκια).

Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα λαλάγγια μέχρι να γίνουν χρυσά από όλες τις πλευρές.

Συνοδέψτε τα με μια πικάντικη φέτα ή γραβιέρα! Φανταστικά!

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr