Υλικά
1 χταπόδι (1 κιλό περίπου)
1 κιλό μικρά κρεμμύδια
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2/3 νεροπότηρου λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
2 κ. σ πελτέ τομάτας
1 κλαράκι κανέλα
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει για 20 περίπου λεπτά με μπόλικο νερό και λίγο ξύδι μέχρι να γίνει τρυφερό και να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με αρκετό από το ζουμί του
Καθαρίζετε τα μικρά κρεμμύδια από το φλούδι τους και τα κρατάμε ολόκληρα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε ολόκληρα τα μικρά κρεμμύδια.
Παράλληλα κόβουμε σε κομμάτια το χταπόδι και το βάζουμε στη κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια. Το αφήνουμε να σοταριστεί και προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο τριμμένο κρεμμύδι, το κόκκινο κρασί, τον πελτέ ντομάτας, πιπέρι, μπαχάρι, 1 κλαράκι κανέλλα, τα φύλλα δάφνης και τον ζωμό του χταποδιού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr