Υλικά για 8 μερίδες
1 ½ κιλό χταπόδι μεγάλο ή μικρά
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. ξύδι
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. κρασί λευκό
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
λίγο ταμπάσκο
αλάτι, πιπέρι
Αρχικά πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε να βράσει μέσα σε λίγο νερό με το ξύδι και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει. Μόλις βράσει το σουρώνουμε και το κόβουμε σε κομματάκια. Προσοχή, δεν πετάμε το ζουμί.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαιόλάδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ταμπάσκο το κρασί και το ζουμί που βράσατε το χταπόδι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κομμένο χταπόδι και το αφήνουμε μέσα στη σάλτσα για 15 λεπτά ακόμα να τραβήξει το ζουμάκι και να δέσει το φαγητό μας.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα του χταποδιού και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr