Υλικά
3 1/2 κούπες αλεύρι
2 κουταλιές μαγιά ξηρή
1/3 της κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 αυγό και έναν κρόκο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κούπα κερασάκια γλασέ κομμένα
1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1/3 κούπας βούτυρο μαλακό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανοίξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε μέσα το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, το αυγό και τον κρόκο. Ζυμώνετε βάζοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
Στο μεταξύ ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κερασάκια και τα καρύδια. Αφήστε τα στην άκρη.
Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη.
Ανοίξτε κάθε μέρος σε χοντρό φύλλο με διάμετρο 30 εκ.
Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψάκι αντικολλητικό. Απλώστε στην επιφάνεια του το μισό μαλακό βούτυρο και πασπαλίστε με το μισό μίγμα των καρυδιών-κερασιών.
Τοποθετήστε τώρα το δεύτερο φύλλο, απλώστε το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μίγμα.
Τοποθετήστε μετά το τρίτο φύλλο και βάλτε στο κέντρο του ένα μικρό πιατάκι ή ποτηράκι διαμέτρου 5 εκ.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε ξεκινώντας από το πιατάκι προς τα έξω 16 κομμάτια (θα βγούνε λεπτά κομμάτια).
Στρίψτε κάθε κομμάτι στριφογυρίζοντας το 3 φορές σε σπιράλ (να σχηματιστεί ένα κορδονάκι).
Αφαιρέστε το πιατάκι-ποτηράκι.
Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει 15-40 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χτυπήστε ελαφριά το ασπράδι με ένα κουταλάκι ζάχαρη και αλείψτε την επιφάνεια της πίττας.
Ψήστε σε 180 για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Όταν κρυώσει στολίστε την με κερασάκια στο κέντρο.
Σημείωση: Πριν στρίψετε τα κομμάτια σε σπιράλ τοποθέτησε και το φλουρί σε κάποιο κομμάτι!
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr