Σκυριανοί αγαλιποκεφτέδες: Οι πιο σπάνιοι κεφτέδες

new10_3831000_blog.jpg

Υλικά
 
Αγαλίπες (Ανεμώνες της Θάλασσας – θα τις βρείτε πάνω σε βραχάκια)
3 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι λάδι
3 κ.σ. αλεύρι
1 ματσάκι μάραθο
αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

 
Εκτέλεση
 
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα μάραθα. Πλένετε πολύ καλά τις αγαλίπες – προσοχή γιατί έχουν άμμο).
Ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι σε τηγάνι με λάδι να ροδίσει. Στη συνέχεια ρίχνετε τις αγαλήπες και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτετε σιγά σιγά αλεύρι (2-3 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύετε μέχρι να σφίξει το μίγμα. Προσθέτετε το μάραθο, αλάτι και πιπέρι.  
Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε γύρω γύρω και τα ρίχνετε να τηγανιστούν σε τηγάνι με λάδι που έχει κάψει.
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr