Ψάρι με φρέσκο κόλιανδρο και ντομάτα

new11_2610906_blog.jpg

Υλικά για 6 άτομα

 

6 φέτες ψάρι (συναγρίδα , σφυρίδα, ροφό)

2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

8 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

3 ποτήρια ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα

2 κουτ. σούπας πελτέ

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας κύμινο

1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αδειάζετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Μόλις γυαλίσουν και αποβάλουν τα υγρά τους ρίχνετε μέσα το κύμινο, μπόλικο πιπέρι τριμμένο και το ξύσμα λεμονιού.

Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό. Αλατίζετε. Αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά τη σάλτσα για 10 λεπτά περίπου.

Ρίχνετε τα 4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 10 λεπτά.

Βάζετε μέσα τις φέτες του ψαριού και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τον υπόλοιπο φρέσκο κόλιανδρο.

Ανακατεύετε απαλά να μη σπάσουν οι φέτες ψαριού και σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα. Συνοδεύετε με άσπρο βραστό ρύζι.

Σημείωση. Αν δεν είστε φίλοι του κόλιανδρου αντικαταστήστε τον με ίση ποσότητα ψιλοκομμένου φρέσκου μαϊντανού. Το αποτέλεσμα θα είναι εξ’ ίσου καλό. Επίσης δοκιμάστε αν θέλετε να προσθέσετε στη σάλτσα σας κύβους μελιτζάνας ή άλλων λαχανικών που σας αρέσουν, τα οποία θα σωτάρετε μαζί με το κρεμμύδι.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr