Υλικά για 6 άτομα
600 γρ.κιμά
½ φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη
2 αβγά
1 κουτ. γλυκού τριμμένο κύμινο
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
½ ποτήρι του κρασιού ούζο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το αλεύρωμα
αλάτι, πιπέρι
Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού σε νερό. Αφού μουσκέψει καλά, τη βγάζουμε τη στύβουμε ελαφρά σε ένα σουρωτήρι (μέχρι να μη στάζει νερό) και τη θρυμματίζουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και τη ψίχα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε τα αβγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το ούζο, το αλατοπίπερο και λίγο λαδάκι και ζυμώνουμε καλά για μια τελευταία φορά. Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr