Υλικά για 1 ταψί του φούρνου
10 φύλλα κρούστας (1 πακέτο)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3 αβγά
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Βάζετε μέσα σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό ή λάδι την τριμμένη κολοκύθα και το αφήνετε να ζεσταθεί να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του. Το δουλεύετε στη φωτιά για 10 λεπτά και το βάζετε μετά σε σουρωτήρι. Πιέζετε με τα χέρια σας να φύγουν τα υγρά της.
Βάζετε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, θρυμματίζετε τη φέτα και τη ρίχνετε μέσα, αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε μπόλικο πιπέρι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε τα υλικά. Προσθέτετε τα 3 αβγά κτυπημένα και ανακατεύετε και πάλι.
Παίρνετε ένα ταψί φούρνου, το λαδώνετε καλά και στρώνετε 4-5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
Αδειάζετε τη γέμιση μέσα, τη στρώνετε με ένα πιρούνι και αναδιπλώνετε ότι περίσσεψε από τα κάτω φύλλα πάνω στη γέμιση.
Σκεπάζετε με άλλα 4-5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα, τα τακτοποιείτε να μπουν μέσα στο ταψί καλά και κόβετε τη πίτα βαθιά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνα. Αλείφετε το τελευταίο φύλλο με μπόλικο λάδι και ψήνετε τη πίτα στους 180ο στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα πάνω φύλλα.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr