Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα

new9_6107128_blog.jpg

Υλικά για 1 ταψί

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

1 κιλό ψαχνό ζιγούρι καλά ξεκοκαλισμένο (οι Κεφαλλονίτες λένε ότι είναι το καλύτερο κρέας για κρεατόπιτα) διαφορετικά, αρνί, χοιρινό ή ότι κρέας προτιμάτε!

1 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι

2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη

1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη

1 ½ νεροπότηρο ντομάτες ψιλοκομμένες (κονσέρβας)

λίγη φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη ή αλλιώς ρίγανη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

 

Εκτέλεση

 

Κόβετε το κρέας με μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο. Όταν γυαλίσουν ρίχνετε τα κομματάκια του κρέατος και συνεχίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνετε τη ντομάτα, 1 κ.γ. ζάχαρη, αλατοπίπερο και τη μαντζουράνα ή ρίγανη. Προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε. Εάν η γέμιση είναι στεγνή συμπληρώστε λίγο νεράκι ώστε να μπορέσει να βράσει και το ρύζι. Αφήστε τη να κρυώσει.

Λαδώστε 1 ταψί του φούρνου, βάλτε 4-5 φύλλα καλά λαδωμένα, αδειάστε τη γέμιση και σκεπάστε με άλλα 4-5 φύλλα. Χαράξτε τη πίτα και ψήστε τη στο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr