Τσιπούρες με σέλινο λεμονάτες και light

new11_3908942_blog.jpg

Υλικά για 2 Μερίδες

 

2 μέτριες τσιπούρες

1 μάτσο σέλινο

4 κτ.σ ελαιόλαδο

λίγο  πιπέρι (προτιμότερο το λευκό)

χυμός ενός λεμονιού

 

 

Εκτέλεση

 

Πλένετε και καθαρίζετε τα ψάρια

Καθαρίζετε, πλένετε και το σέλινο. Το ζεματίζετε σε βραστό νερό για λίγο.

Πιπερώνετε τα ψάρια και τα τοποθετείτε σε 1 μικρό πιρέξ.

Σκορπάτε το σέλινο γύρω από τις τσιπούρες. 

Χτυπάτε το λάδι, τον χυμό λεμονιού και ½ φλιτζάνι ζωμό σέλινου κ τα περιχύνετε.

Ψήνετε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

 

Ανδρουλάκη Καλλιόπη

Διατροφολόγος Διαιτολόγος

Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης