Υλικά (για 2 μερίδες)
1 κρεμμύδι
½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
1 κουτ. μαργαρίνη χωρίς υδρογονωμένα λιπαρά
1 κουτ. κορν φλάουρ
1 φλτζ. άπαχο γάλα
Λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη και προσθέτετε σιγά σιγά τα μανιτάρια. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε για λίγη ώρα. Ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα και νερό όσο επιθυμείτε, ανάλογα εάν θέλετε τη σούπα αραιή ή πιο πηχτή. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και την αποσύρετε από τη φωτιά.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος