Υλικά για 2 Μερίδες
250 γρ ρεθύθια αποφλοιωμένα
1 σκελίδα σκόρδο
½ λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα του)
λίγο αλάτι
2 κτ.σ λάδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Βράστε τα ρεβίθια και κρατήστε τον ζωμό τους.
Λιώστε τα με ένα πιρούνι ή περάστε τα στον μύλο του πουρέ
Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού, λίγο αλάτι, το τριμμένο σκόρδο κ το λάδι.
Ανακατέψτε τα προσθέτοντας σιγά σιγά ζωμό από τα ρεβίθια μέχρι να γίνει αλοιφή.
Σερβίρετε και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης