Ρεβυθοσαλάτα

new10_revythofava.jpg
Υλικά για 2 Μερίδες

250 γρ ρεθύθια αποφλοιωμένα

1 σκελίδα σκόρδο

½  λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα του)

λίγο αλάτι

2  κτ.σ λάδι

μαϊντανός ψιλοκομμένος 

 
Εκτέλεση
 
Βράστε τα ρεβίθια και κρατήστε τον ζωμό τους.
Λιώστε τα με ένα πιρούνι ή περάστε τα στον μύλο  του πουρέ 
Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού, λίγο αλάτι, το τριμμένο σκόρδο κ το λάδι.
Ανακατέψτε τα προσθέτοντας σιγά σιγά ζωμό από τα ρεβίθια μέχρι να γίνει αλοιφή.
Σερβίρετε και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης