Υλικά (2 Μερίδες / 600 kcals ανά μερίδα)
½ κιλό φιλέτο μοσχαράκι σε κύβους
½ κιλό μπάμιες
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κτ.σ λάδι
αλάτι, πιπέρι , μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Κόψτε, πλύνετε και αλατοπιπερώστε ελαφρά το μοσχαράκι.
Βάλτε το σε πήλινη γάστρα ή πιρέξ με 1 ποτήρι νερό.
Τοποθετήστε το στο φούρνο και αφήστε να βράσει για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Παράλληλα, καθαρίστε και πλύνετε τις μπάμιες.
Στην μία ώρα προσθέστε στη γάστρα τις μπάμιες, χυμό ντομάτας, κρεμμύδι, μαϊντανό και 2 κτ.σ ελαιόλαδο.
Χαμηλώστε την θερμοκρασία και αφήστε για 20 – 30 λεπτά το φαγητό να μαγειρευτεί.
Καλή Όρεξη!
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης