Υλικά για 2 μερίδες
3 κτ.σ ελαιόλαδο χυμός
χυμός ½ λεμονιού
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο σε κύβους
2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
½ ποτήρι ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο
2. Βάλτε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού σε μία μικρή κατσαρόλα.
3. Προσθέστε και το κοτόπουλο, κλείστε το καπάκι και ψήστε σε χαμηλή φωτιά για 12 λεπτά.
4. Γυρίστε 2 φορές να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
5. Παράλληλα, αναμίξτε τα λαχανικά, αλατοπιπερώστε τα ελαφρά και μισοβράστε τα με κλειστό καπάκι (10΄)
6. Προσθέστε στην 1η κατσαρόλα τα λαχανικά και ½ ποτήρι από τον ζωμό τους και ψήστε για 5-7 λεπτά ακόμα.
Καλή Όρεξη!
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης