Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
1 κιλο κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα στον τρίφτη
μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
δυόσμο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
λίγο ξύδι
Για τη σάλτσα:
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
10 πίτες για σουβλάκια
Γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών ή τζατζίκι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πάπρικα
Εκτέλεση
Μπιφτέκια:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 15 περίπου λεπτά και έπειτα τα πλάθουμε σε μικρά μπαστουνάκια. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ.
Σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση. Στη συνέχεια βάζουμε τον χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για μία περίπου ώρα.
Πίτες:
Απλώνουμε τις πίτες σε ένα ταψί, τις λαδώνουμε ελαφρά και στη συνέχεια τις αλατίζουμε. Επίσης προσθέτουμε λίγη ρίγανη κα τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Σερβίρισμα:
Κόβουμε τις πίτες σε 8-10 περίπου κομμάτια την κάθε μία. Τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Από πάνω βάζουμε 3 μπιφτέκια και περιχύνουμε με σάλτσα. Στη συνέχεια απλώνουμε 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό, κομμάτια ντομάτας, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό. Στο τέλος προσθέτουμε προαιρετικά πάπρικα.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr