Παρακάτω ακολουθούν εκείνες οι τροφές, οι οποίες σύμφωνα με διακεκριμένους διατροφολόγους έχουν αποδειχτεί ότι συντελούν με καθοριστικό τρόπο στη μείωση της κακής χοληστερόλης.
1. Σαρδέλες: Σημαντική πηγή λιπαρών οξέων Ω3 και νιασίνης.
2. Σκουμπρί: Εξαιρετική πηγή λιπαρών, Ωμέγα 3, καθώς και του ανόργανου στοιχείου σεληνίου.
3. Φουντούκια: Καλή πηγή ωφέλιμων λιπαρών.
4. Τοφού: Σύμφωνα με τους επιστήμονες μειώνει σημαντικά την κακή χοληστερίνη.
5 & 6. Φρέσκα και ξερά δαμάσκηνα: Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, σιδήρου και βιταμίνης Β.
7. Βρώμη: Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και τονώνει τον οργανισμό μας.
8 & 9. Φασόλια και ρεβίθια: Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, χαμηλά λιπαρά και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
10. Κριθάρι: Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και είναι μία θαυμάσια πηγή σιδήρου και αρκετών ανόργανων στοιχείων.
Μεταφρασμένο από κείμενο της Dorie Eisenstein