10 Πολύτιμες τροφές για να μειώσουμε την κακή χοληστερόλη!

new27_3547690a_s.jpg
Παρακάτω ακολουθούν εκείνες οι τροφές, οι οποίες σύμφωνα με διακεκριμένους διατροφολόγους έχουν αποδειχτεί ότι συντελούν με καθοριστικό τρόπο στη μείωση της κακής χοληστερόλης.

1. Σαρδέλες: Σημαντική πηγή λιπαρών οξέων Ω3 και νιασίνης.

2. Σκουμπρί: Εξαιρετική πηγή λιπαρών, Ωμέγα 3, καθώς και του ανόργανου στοιχείου σεληνίου.

3. Φουντούκια: Καλή πηγή ωφέλιμων λιπαρών.

4. Τοφού: Σύμφωνα με τους επιστήμονες μειώνει σημαντικά την κακή χοληστερίνη.

5 & 6. Φρέσκα και ξερά δαμάσκηνα: Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, σιδήρου και βιταμίνης Β.

7. Βρώμη: Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και τονώνει τον οργανισμό μας.

8 & 9. Φασόλια και ρεβίθια: Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, χαμηλά λιπαρά και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

10. Κριθάρι: Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και είναι μία θαυμάσια πηγή σιδήρου και αρκετών ανόργανων στοιχείων.

Μεταφρασμένο από κείμενο της Dorie Eisenstein