Βραστά κολοκυθάκια αλλά όχι νερωμένα

vrasta kolokythakiaΓια να μείνουν τα βραστά κολοκυθάκια σας πεντανόστιμα χωρίς να απορροφήσουν πολύ νερό κατά το βράσιμο και σας "νερουλιάσουν" βράστε τα ολόκληρα και κόψτε τις άκρες αφού βράσουν.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr

     

Καταπράσινα βρασμένα λαχανικά

vrastalaxanika2Αν θέλετε να βράσετε σπανάκι, φασολάκια ή άλλα σκληρά χόρτα και να διατηρήσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους, θα τα ρίξετε σε μια κατσαρόλα, όπου ήδη βράζει μια μεγάλη ποσότητα καλά αλατισμένου νερού (υπολογίζετε περίπου 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού ανά λίτρο). Αν δεν τα σερβίρετε την ίδια στιγμή, θα πρέπει οπωσδήποτε να τα σουρώσετε και να τα ρίξετε σε σκεύος με παγωμένο νερό, γιατί όσο παραμένουν ζεστά συνεχίζουν να "ψήνονται" και χάνουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr

    

Πότε είναι ψημένο ένα ψάρι;

pshtopsariΓια να δείτε αν ένα ψάρι είναι ψημένο κάνετε μια εγκάρσια τομή στο σώμα του ψαριού κατά μήκος (προσοχή, μην κάνετε την τομή πολύ νωρίς γιατί θα χάσει το ψάρι τα υγρά του και θα στεγνώσει).

Περισσότερα...

Γρήγορο και εύκολο αλεύρωμα

alevrwma2Αν είστε ακόμα από αυτούς που αλευρώνουν σε πιάτο και κάνετε την κουζίνα χάλια κάθε φορά που είναι να αλευρώσετε και να τηγανίσετε κολοκυθάκια, μικρά ψαράκια ή καλαμαράκια, η λύση είναι μία:

Περισσότερα...

Πότε είναι έτοιμο ένα βραστό αυγό;

vrastoaygoΟ χρόνος βρασμού ενός αυγού εξαρτάται πάντα από το πως το θέλουμε: μελάτο, μέτριο ή σφιχτό. Υπάρχουν όμως μυστικά ώστε να βράσουμε σωστά ένα αυγό, αποφεύγοντας να σπάσει και να γκριζάρει ο κρόκος του; Μάλιστα, υπάρχουν!

Περισσότερα...

Πότε ένα ψάρι είναι φρέσκο;

freskopsariΓια να καταλάβετε αν τα ψάρια που αγοράζετε είναι φρέσκα, πιάστε τα από το κεφάλι. Αν δεν είναι φρέσκα, το σώμα τους λυγίζει, ενώ τα φρέσκα μένουν τεντωμένα. Πιέστε με το δάχτυλο. Το κρέας του πρέπει να είναι σφριγηλό, να μη βουλιάζει και να επανέρχεται αμέσως (αυτό δεν ισχύει για τον μπακαλιάρο, που όσο φρέσκος και αν είναι έχει μαλακό κρέας). Επίσης: 

Περισσότερα...

Μυστικό για τραγανές τηγανητές πατάτες

traganespatatesΟι τραγανές τηγανητές πατάτες είναι για πολλές νοικοκυρές μεγάλος μπελάς... Υπάρχουν πολύ καλές μαγείρισσες οι οποίες μπορούν να πετύχουν πολύ δύσκολα φαγητά αλλά όχι τραγανές τηγανητές πατάτες. Κυκλοφορούν διάφορα μυστικά για σωστό τηγάνισμα όπως:

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Τηγάνισε σωστά ένα αυγό!

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html