Λεκές από σκουριά

tn_209Ο λεκές από σκουριά είναι από τους δυσκολότερους λεκέδες και η χρήση κάποιου λευκαντικού ενδέχεται να τον κάνει μόνιμο, οπότε αποφύγετε λευκαντικά απορρυπαντικά! Αν δεν έχετε ειδικό απορρυπαντικό για αφαίρεση λεκέδων σκουριάς προσπαθήστε με χυμό λεμονιού και αλάτι: μουλιάζετε τακτικά τον λεκέ σε διάλυμα λεμονιού με αλάτι χωρίς να αφήνετε να στεγνώσει το ύφασμα ενδιάμεσα. Στη συνέχεια ξεπλύντε καλά από το λεμόνι και πλύντε κανονικά του ρούχο με υγρό απορρυπαντικό στην προτεινόμενη θερμοκρασία. 

Λεκές από λάδι

tn_208Οι λεκέδες από λάδι σε ύφασμα εξαφανίζονται αν τρίψετε το λερωμένο σημείο με απορρυπαντικό για πιάτα!

Πλύσιμο πουπουλένιου μπουφάν ή πουπουλένιου παπλώματος

tn_191Αν θέλετε να πλύνετε στο πλυντήριο ένα μπουφάν ή ένα πάπλωμα με πούπουλα, βάλτε μαζί με αυτά στον κάδο 2-3 μπαλάκια του τένις! Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι τα πούπουλα δεν θα συγκεντρωθούν όλα σε ένα σημείο και το μπουφάν ή το πάπλωμα σας θα βγει αφράτο όπως και πριν!

Μαύρα γρατζουνισμένα παπούτσια

tn_184Αν έχετε γδάρει τα μαύρα σας παπούτσια καμουφλάρετε τη ζημιά περνώντας εκείνο το σημείο με έναν μαρκαδόρο σε μαύρο χρώμα!

Πέρασμα κλωστής σε μικρή βελόνα

tn_185Αν η βελόνα σας έχει πολύ μικρή τρυπούλα για την κλωστή και ταλαιπωρείστε κάθε φορά να την περάσετε τότε δοκιμάστε αυτό: Περάστε την άκρη της κλωστής με βερνίκι για τα νύχια! Μόλις ξεραθεί θα σκληρύνει και το πέρασμα θα γίνει πολύ πιο εύκολο! 

Μαλακές μπότες

tn_171Οι μαλακές δερμάτινες μπότες δεν στέκονται όρθιες. Βάλτε ένα μπουκάλι σε κάθε μπότα για να μην αποκτήσει πτυχές το δέρμα στο ύψος του αστραγάλου.

Λεκές από μελάνι στα δερμάτινα

tn_156Ο λεκές από μελάνι στα δερμάτινα φεύγει εύκολα αν τρίψουμε αμέσως το σημείο με ένα πανάκι που έχουμε βουτήξει σε λίγο γάλα. 

         

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html