Ξεχωρίστε εύκολα τη βαλίτσα σας

tn_102Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή καράβι και πρέπει να «αποχωριστείτε» τη βαλίτσα σας, δέστε στη βαλίτσα σας μια κορδέλα με έντονο χρώμα ή κολλήστε της ένα περίεργο αυτοκόλλητο: Έτσι θα την ξεχωρίσετε εύκολα και εσείς αλλά θα αποφύγετε να μπερδέψουν οι άλλοι  την βαλίτσα τους με την δική σας. 

Αποστείρωση βάζων για μαρμελάδα/τουρσί

tn_107Πλύντε τα βάζα και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα αρκετά ψηλότερη από το ψηλότερο βάζο (ώστε να μην χύνεται απέξω το νερό την ώρα που θα βράζει). Τοποθετήστε στον πάτο της κατσαρόλας μία μεταλλική σχάρα (ή μερικά κουτάλια και πιρούνια), έτσι ώστε τα βάζα να μην έρχονται απευθείας σε επαφή με τη δυνατή φωτιά. Τυλίξτε τα βάζα ένα-ένα με μία βαμβακερή πετσέτα για να μην χτυπήσουν μεταξύ τους και σπάσουν κατά τη διάρκεια του βρασμού. Γεμίστε την κατσαρόλα με ζεστό νερό τόσο όσο χρειάζεται για να καλύπτει όλα τα βάζα, σκεπάστε την και ανάψτε το μάτι. Μόλις το νερό στην κατσαρόλα αρχίσει να βράζει, μετρήστε 5 λεπτά και κλείστε τη φωτιά. Βγάλτε προσεκτικά τα βάζα από μέσα, αφήστε τα λίγο να στραγγίσουν και να στεγνώσουν και γεμίστε τα με μαρμέλαδα, αφήνοντας 2-3 εκ. κενό από την επιφάνεια της μαρμέλαδας έως το καπάκι κάθε βάζου. 

Τα πιο κατάλληλα βάζα για μαρμελάδα

tn_108Τα ιδανικά βάζα για μαρμελάδα πρέπει να είναι γυάλινα και να κλείνουν αεροστεγώς, με ειδικά καπάκια και φλάντζες από μαλακό λάστιχο, που εξασφαλίζουν καλό σφράγισμα. 

Βαλίτσες

tn_109Αν οι βαλίτσες σας ήταν ξεχασμένες στην αποθήκη και μυρίζουν κλεισούρα (υγρασία), λίγες μέρες πριν τις χρησιμοποιήσετε βάλτε στο εσωτερικό τους 2-3 κύβους ζάχαρη και ξανακλείστε τις. Η ζάχαρη θα απορροφήσει την υγρασία και η δυσάρεστη μυρωδιά μέσα στη βαλίτσα θα εξαφανιστεί. 

Στυλό και μαρκαδόροι

tn_49Τοποθετήστε τα στυλό και τους μαρκαδόρους πάντα με την μύτη προς τα κάτω. Θα διαρκέσουν περισσότερο και θα είναι πάντα έτοιμοι να γράψουν.

Γυαλίστε τα φύλλα των φυτών σας

tn_48Αν θέλετε να πλύνετε και να γυαλίσετε τα φύλλα των φυτών σας, αρχικά ραντίστε τα με αρκετό νερό (χωρίς πολύ πίεση) ώστε να αφαιρέσετε τη σκόνη και στη συνέχεια ψεκάστε τα με το παρακάτω μίγμα: μισή κούπα σόδα μαγειρικής και ένα κουταλάκι γλυκού λάδι σε 3 λίτρα νερό. Ανακατέψτε τα καλά και ψεκάστε με αυτό όλα τα φυτά σας, εκτός από αυτά με χνουδωτά φύλλα. Αν δεν έχετε σόδα μαγειρικής φτιάξτε ένα μίγμα με 2 κούπες νερό και μία λάδι και χρησιμοποιήστε το όπως το προηγούμενο. 

Ανανεώστε το παλιό σας ψυγείο

tn_47Για να βελτιώσετε την εικόνα του παλιού λευκού ψυγείου σας, αφού το καθαρίσετε με μια καλή κρέμα καθαρισμού, γεμίστε το με χρωματιστά και αστεία μαγνητάκια. Εκτός από διακοσμητικά θα σας φανούν και πολύ χρήσιμα, γιατί σύντομα θα φιλοξενήσουν τις αγαπημένες σας συνταγές και κάποιες από τις αγαπημένες σας φωτογραφίες!

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html