Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

altΤι έχουμε

 

4 φλιτζ. αλεύρι για κέικ

1 πακετάκι Βιτάμ Κλασικό

2 φλιτζ. ζάχαρη

6 αβγά

1 1/3 φλιτζ. γάλα

2 βανίλιες

2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ

100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

3 λαδόκολλες

2 σακούλες ζαχαροπλαστικής

2 κουταλιές Βιτάμ Soft για τις φόρμες

Για το γλάσο

250 γραμ. σοκολάτα

2 κουταλιές Βιτάμ Κλασικό

1/3 φλιτζανιού νερό

Τι κάνουμε

Χτυπάμε το Βιτάμ Κλασικό με την ζάχαρη και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα.

Ρίχνουμε τις βανίλιες και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας για να ενωθούν.

 

altΑλείφουμε με Βιτάμ Soft τρεις φόρμες, ίδιου μεγέθους και τις στρώνουμε με λαδόκολλα.

 

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος και το ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.

 

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

 

Γεμίζουμε τη μια σακούλα με σοκολατένιο μείγμα και την άλλη με λευκό.

 

Κάνουμε μια ροζέτα λευκού μείγματος στο κέντρο μιας φόρμας, και μετά ένα κύκλο σοκολάτας εξωτερικά και περιμετρικά από την λευκή ροζέτα. Συνεχίζουμε εναλλάξ και τελειώνουμε με ένα κύκλο από το λευκό μείγμα.

 

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στην δεύτερη φόρμα ενώ στην τρίτη ξεκινάμε με το μείγμα σοκολάτας.

 

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.

 

Αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, έχοντας στην μέση το κέικ της τρίτης φόρμας.

 

Για το γλάσο λιώνουμε την σοκολάτα με το Βιτάμ Κλασικό, προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε και το απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ.

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html