Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Υλικά


Για την βάση

    Βούτυρο 250 γρ.    
    Καστανή ζάχαρη 200 γρ.    
    Αυγά 5 τεμ.    
    Άρωμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού    
    Φαρίνα 250 γρ.    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ.    
    Κακάο 100 γρ.    
    Στιγμιαίος καφές 1 1/2 κουτάλι της σούπας    
    Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Γάλα 250 ml    
    Αλάτι μια πρέζα  

 

Για την γέμιση

    Κρέμα γάλακτος 500 γρ.    
    Βύσσινο γλυκό στραγγισμένο από το σιρόπι 100 γρ.    
    Σιρόπι βύσσινο 2 κουταλάκια του γλυκού    

Για το γλάσο

    Κουβερτούρα 500 γρ.    
    Βούτυρο 400 γρ.    

Για την διακόσμηση

    Βύσσινα 10-12 τεμάχια    
    Πουράκια σοκολάτας 4 τεμ.    
    Κουβερτούρα σε νιφάδες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί να σκεπάζεται η βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα, τότε προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τα 2 αλεύρια, το κακάο, τον καφέ, την βανίλια, την μαγειρική σόδα και το αλάτι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν. Στην συνέχεια το μείγμα με τα αλεύρια το προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα από το βούτυρο και τα χτυπάμε όλα τα υλικά με το μίξερ πολύ καλά. Πρέπει το μείγμα να είναι απαλό. Αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνεια του και το βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί για περίπου 45-55 λεπτά. Πρέπει να ψηθεί καλά μέχρι το κέντρο. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε σηκώνοντας το αντικολλητικό χαρτί από τις άκρες του  προσεκτικά να μην μας σπάσει. Μόλις είναι τελείως κρύο κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι την βάση σε 3 λεπτές οριζόντιες φέτες.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν – μαρί . Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και του προσθέτουμε σιγά -σιγά την λιωμένη κουβερτούρα. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ για 2 λεπτά, το μείγμα πρέπει να γίνει απαλό και γυαλιστερό. Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος πολύ καλά με το μίξερ και προσθέτουμε και λίγο σιρόπι από το γλυκό βύσσινο, πρέπει να γίνει σφικτή. Τοποθετούμε τις βάσεις σε μια στρογγυλή πιατέλα και αλείφουμε την μια φέτα με την κρέμα, προσθέτουμε λίγα βύσσινα και σκεπάζουμε με την άλλη βάση, κάνουμε το ίδιο και στην επόμενη βάση και την σκεπάζουμε με την τελευταία βάση. Την τελευταία βάση την αλείφουμε με το γλάσο σοκολάτας και καλύπτουμε όλην την επιφάνεια της και τα πλαϊνά της τούρτας μας. Γαρνίρουμε με πουράκια, με σαντιγί,  με τα υπόλοιπα βύσσινα και με νιφάδες σοκολάτας. Την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε.

 

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html

myTaste.gr