Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Υλικά

Για την ζύμη

    Φαρίνα 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ταχίνι 2 κουταλιές της σούπας    
    Σπορέλαιο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σόδα μαγειρικής 1/2 κουταλιά της σούπας    
    Αλάτι 1 πρέζα    

Για την γέμιση

    Πράσα 2 τεμμάχια κομμένα ροδέλες    
    Μανιτάρια λευκά 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κομμένα ροδέλες    
    Ελιές μαύρες 80 γρ ψιλοκομμένες    
    Αμύγδαλα 80 γρ.χοντροκομμένα    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 τεμ.ψιλοκομμένα    
    Άνηθο 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο
    Ταχίνι 3 κουταλιές της σούπας    
    Καρότα 2 τεμ.κομμένα ροδέλες    
    Αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Κόβουμε τα καρότα και τα πράσα σε ροδέλες. Τα βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις ελιές. Σουρώνουμε τα καρότα και τα πράσα και τα στίβουμε με τα χέρια καλά για να φύγουν τα υγρά. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε  τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και το ταχίνι. Ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μας σε φύλλο, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στην ταρτιέρα και απλώνουμε το φύλλο να πάρει το σχήμα της ταρτιέρας. Αδειάζουμε μέσα την γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω και κάτω για 40-50 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας), μέχρι να ροδίσει . Σερβίρεται ζεστή.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html

myTaste.gr