Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Υλικά

    Φύλλα χειροποίητα σπιτικά ή εμπορίου 2 τεμ ή 4 τεμ εμπορίου    
    Μοτσαρέλα 1 μπαλάκι κομμένο καρέ    
    Τυρί φέτα 300 γρ τριμμένη    
    Αυγά 2 τεμ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ κομμένο ροδέλες    
    Πιπεριά 1 τεμ κομμένη ροδέλες    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας    
    Κρέμα γάλακτος 100 ml    
    Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού    
    Αλάτι- πιπέρι -πάπρικα
    Δυόσμος ξερός 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Γαλοπούλα καπνιστή 5-6 φέτες ψιλοκομμένες    

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ την μοτσαρέλα κομμένη καρέ, την φέτα τριμμένη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τον δυόσμο, το αλεύρι και τις φέτες γαλοπούλας ψιλοκομμένες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,την πιπεριά από τους σπόρους τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε σε τηγανάκι 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο κι αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα και σοτάρουμε κρεμμύδι και πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα τυριά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί , ενώ προσθέτουμε και δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ πολύ καλά, απλώνουμε στην βάση της φόρμας ένα φύλλο σπιτικό ή 2 εμπορίου, τα λαδώνουμε πολύ καλά, απλώνουμε την γέμιση να πάει παντού ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με ένα φύλλο σπιτικό ή 2 εμπορίου. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν από την φόρμα (αεράτα όχι στρωμένα τέλεια), λαδώνουμε, ραντίζουμε με λίγο νερό και τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε για να ξεφορμάρουμε κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html

myTaste.gr