Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Υλικά

    Μελιτζάνες 6 τεμ φλάσκιες    
    Κιμάς κοτόπουλο 400 γρ    
    Καρότα 2 τεμ τριμμένα στην λεπτή μεριά του τρίφτη    
    Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ ψιλοκομμένα    
    Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί διαλυμένο στο μπλέντερ    
    Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας    
    Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα    
    Κεφαλοτύρι 50 γρ τριμμένο    
    Αλάτι - πιπέρι
    Κύβος λαχανικών 1 τεμ    
    Νερό
    Ντομάτα 1 μεγάλη κομμένη σε φέτες  

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε στα δύο κατά μήκος τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά να φύγει η πίκρα τους, αργότερα τις βγάζουμε από το νερό και τις στραγγίζουμε καλά. Τις τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές (αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι τις ψήνουμε στον φούρνο). Αφού τηγανιστούν τις τοποθετούμε στο ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο στην φωτιά σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να μαραθούν λίγο, τον κιμά κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει το χρώμα του. Βάζουμε το τριμμένο καρότο το σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά ώστε να μαλακώσει, προσθέτουμε το ντοματάκι, αλάτι,πιπέρι,τον κύβο λαχανικών, το τριμμένο τυρί και λίγο νερό κι αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά. Με ένα πιρούνι ή κουτάλι πιέζουμε την σάρκα από κάθε μελιτζάνα και την γεμίζουμε με τον κιμά. Πάνω σε κάθε μελιτζάνα που γεμίσαμε βάζουμε μία φέτα ντομάτας, περιχύνουμε με το ζουμάκι που περίσσεψε και ψήνουμε στον φούρνο για 25 – 30 λεπτά  μέχρι να ροδίσουν. Είναι έτοιμα τα παπουτσάκια να τα σερβίρουμε και να τα απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html

myTaste.gr