Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Υλικά

    Αρακάς 1 κιλό    
    Κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ    
    Κρεμμύδια ξερά 1 1/2 τεμ    
    Λευκό κρασί 1/2 κούπα τσαγιού    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος    
    Κεφαλογραβιέρα 200 γρ τριμμένη    
    Κουκουνάρια 1/2 κούπα τσαγιού    
    Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού    
    Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό    
    Αλάτι- πιπέρι
    Νερό
    Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας    
    Φρυγανιά τριμμένη λίγο για πασπάλισμα    

Για την μπεσαμέλ

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 κουταλιές
    Μαργαρίνη 2 1/2 κουταλιές    
    Γάλα 2 ποτήρια του νερού    
    Αυγά 2 τεμ    
    Αλάτι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρηχή βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει,σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα,το πιπέρι, την πάπρικα,τον κιμά και τα κουκουνάρια μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, κανέλα κι αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Συγχρόνως σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά μέσα σε νερό για περίπου  5 λεπτά και τον στραγγίζουμε. Στην συνέχεια βάζουμε σε κατσαρόλα την μαργαρίνη να κάψει και τον σοτάρουμε. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Για την μπεσαμέλ : Σε κατσαρολάκι βάζουμε την μαργαρίνη να κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αλατίζουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά. Χτυπάμε ελαφρώς  τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στην μπεσαμέλ ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε και λίγη κεφαλογραβιέρα τριμμένη.

Συναρμολόγηση : Bάζουμε λίγη μπεσαμέλ στον αρακά κι ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη την επιφάνεια του πυρέξ. Απλώνουμε τον αρακά στην βάση. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό πάνω από τον αρακά, αδειάζουμε το μείγμα με τον κιμά, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Απλώνουμε την μπεσαμέλ να πάει παντού ομοιόμορφα,πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html

myTaste.gr