Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Υλικά

    Προσούτο 12-15 φέτες    
    Κεφαλογραβιέρα 200 γρ    
    Αχλάδια μεγάλα 2 τεμ    
    Φύλλο κρούστας 400 γρ    
    Παπαρουνόσπορος για πασπάλισμα προαιρετικά    
    Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μπαστούνια. Κόβουμε σε μπαστούνια και την κεφαλογραβιέρα. Τις φέτες προσούτο τις κόβουμε στην μέση. Αλείφουμε κάθε λωρίδα φύλλου κρούστας με ελαιόλαδο. Τυλίγουμε με κάθε μισή φέτα προσούτο από ένα μπαστούνι κεφαλογραβιέρα και αχλάδι και τοποθετούμε στην άκρη κάθε λωρίδας φύλλου κρούστας. Τυλίγουμε καλά σε ρολό, με τέτοιον τρόπο ώστε να θωρακίσουμε την γέμιση στο εσωτερικό του φύλλου, αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγες σταγόνες νερού.Αφού έχουμε τυλίξει τα μπουρεκάκια μας τα τοποθετούμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο προαιρετικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας), μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά αλλά και κρύα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html

myTaste.gr