Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Υλικά


    1 κούπα Μαυρομάτικα φασόλια
    4 -5 φύλλα Μαρούλι
    1 μέτρια Πιπεριά γλυκιά
    1 μικρό Κρεμμύδια
    3 μικρές Πιπεριές καυτερές
    1 σκελίδα Σκόρδο
    1 τεμάχιο Αβοκάντο
    2 κουταλιές της σούπας Λεμόνι
    2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι Κρασί
    λίγο Πιπέρι καγιέν
    λίγο Ταμπάσκο
    Αλάτι
    Πιπέρι



Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιείτε ξερά μαυρομάτικα, μουλιάστε τα για 2-3 ώρες και κατόπιν βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατέψτε τα φασόλια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σε ένα shaker αναμιγνύουμε το αβοκάντο με το χυμό λεμόνι, το λάδι, το ξύδι, το ταμπάσκο, το πιπέρι καγιέν και τη ζάχαρη.

Περιχύνουμε με το μίγμα μας τα μαυρομάτικα φασόλια

Τέλος, κόβουμε και προσθέτουμε το μαρούλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα.

Πηγή : http://www.apostoloschronopoulos.gr/

Χρονόπουλος Α.Απόστολος
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html

myTaste.gr