διατροφικές πληροφορίες  ανά 100γρ      ανά μερίδα (118γρ)

ενέργεια/energy       199kcal           238kcal

πρωτεΐνες/protein   3,8γρ.  4,5γρ.

υδατάνθρακες/carbohydrates        15,6γρ.            18,4γρ.

λιπαρά/fat     13,6γρ.            16,3γρ.

Το cheesecake βύσσινο έχει 454kcal ανά μερίδα 118γρ. με ζάχαρη και πλήρη λιπαρά.

Υλικά για μπισκότο

120γρ. Μαργαρίνη, 10γρ. Sweete, 50γρ. Πούδρα Αμυγδάλου, 1 τεμ. Αυγά, 210γρ. Αλεύρι Πολυτελείας 55%, 60γρ. Λιωμένη Μαργαρίνη

Εκτέλεση

> Χωρίζουμε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση.

> Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη λιωμένη μαργαρίνη, με τη μία ποσότητα αλευριού.

> Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.

> Όταν δημιουργηθεί το ζυμάρι, το βγάζουμε από το μίξερ και το τυλίγουμε με μεμβράνη.

> Αφήνουμε το ζυμάρι για 3 με 4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

> Έπειτα το ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια.

> Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα.

> Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.

Υλικά για κρέμα philadelphia

300γρ. Philadelphia, 1/2 τεμ. Λεμόνι (για χυμό και ξύσμα), 8γρ. Sweete,  350ml Φυτική Κρέμα Γάλακτος Χτυπημένη, 3γρ. Φύλλα Ζελατίνης

Eκτέλεση

> Σε ένα μπολ με κρύο νερό από το ψυγείο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 20 λεπτά ένα προς ένα για να μαλακώσουν.

> Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα Philadelphia, τη Sweete, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα.

> Στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις λιώνουμε στη φωτιά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, τις προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

> Τέλος, προσθέτουμε στο μίγμα τη χτυπημένη φυτική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

υλικά για βύσσινα

500γρ. Φρέσκα Βύσσινα, 3γρ. Sweete, 100ml Νερό

Eκτέλεση

> Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό με το Sweete και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα.

> Τα αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά για να σωταριστούν.

> Έπειτα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν.

Mοντάρισμα

> Σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα.

> Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω την κρέμα Philadelphia και το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

> Λίγο πριν σερβίρουμε το γλυκό, διακοσμούμε με τα βύσσινα που έχουμε ήδη προετοιμάσει.

 15 μερίδες

  • Εάν θέλουμε, μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε μπισκότο του εμπορίου χωρίς ζάχαρη (digestive).

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html