Γιατί δεν πρέπει ποτέ να μαλώνετε μπροστά στα παιδιά σας

Τα παιδιά που γίνονται μάρτυρες συγκρούσεων μεταξύ των γονέων τους, έχουν λιγότερες ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή μακροπρόθεσμα και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να εμφανίσουν τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις μιας νέας μελέτης.

Περισσότερα...

Υπάρχει αγαπημένο παιδί σε μια οικογένεια;

Όταν ήσασταν μικροί πιστεύατε ότι στην οικογένεια σας οι γονείς αγαπούσαν περισσότερο τον αδελφό ή την αδελφή σας; Μπορεί και να είχατε δίκιο, ειδικά αν είσαστε μικρότερος:

Περισσότερα...

Το ξύλο δεν βγήκε από τον παράδεισο

Τα παιδιά που τα χτυπούν οι γονείς τους είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς και αντικοινωνική συμπεριφορά όταν μεγαλώσουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας.

Περισσότερα...

Γιατί δεν έχουμε αναμνήσεις από μικροί;

Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε αναμνήσεις από τα πρώτα τρία με τέσσερα χρόνια της ζωής μας – στην πραγματικότητα, έχουμε την τάση να θυμόμαστε πολύ λίγα από τη ζωή μας πριν από την ηλικία των επτά ετών.

Περισσότερα...

Η κοινωνική θέση των γονιών πλεονέκτημα για τα παιδιά

Τα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες που δεν έχουν καλές κοινωνικές διασυνδέσεις  κινδυνεύουν να «μείνουν πίσω» από τους πιο ευνοημένους συνομηλίκους τους, προειδοποιούν οι ειδικοί μετά από μια νέα μελέτη στην οποία υπογραμμίζεται η έλλειψη ευκαιριών στους μη προνομιούχους νέους.

Περισσότερα...

Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού διαλέξετε όνομα για το παιδί σας

Κάποτε στην Ελλάδα, τα πράγματα ήταν απλά για το όνομα που έπαιρνε κάθε παιδί – σύμφωνα με την παράδοση, λάμβανε το όνομα του παππού ή της γιαγιάς, με το μόνο σημείο διένεξης μεταξύ των ζευγαριών το ποιον από τους δύο παππούδες ή γιαγιάδες θα «βάλουν».

Περισσότερα...

Από τριών ετών σκέφτονται την εμφάνισή τους τα παιδιά

Τα παιδιά ήδη από την ηλικία των τριών ετών δείχνουν ότι είναι δυσαρεστημένα με την εμφάνιση και το σώμα τους, προειδοποιεί μια οργάνωση για τη φροντίδα των παιδιών, με βάση τα αποτελέσματα έρευνάς της.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html