Καμία υστέρηση των πρόωρων στις σχολικές επιδόσεις

Τα πρόωρα μωρά μπορούν να έχουν εξίσου καλές επιδόσεις στο σχολείο, με τα παιδιά που γεννήθηκαν… στην ώρα τους, όπως διαπίστωσε μια εκτεταμένη νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Πρέπει οι μητέρες να κοιμούνται μαζί με τα βρέφη;

Σε αντίθεση με ό, τι ήταν αποδεκτό από τους παιδιάτρους, ένας γιατρός ισχυρίζεται ότι είναι απόλυτα υγιές να κοιμούνται οι μητέρες στο ίδιο κρεβάτι με τα μωρά τους – και έχει στοιχεία για να υποστηρίξει την άποψή του.

Περισσότερα...

Ποιοι παράγοντες της παιδικής ηλικίας επηρεάζουν το αναπνευστικό μας

Τα παιδιά που γεννιούνται το χειμώνα έχουν πνεύμονες που γερνούν γρηγορότερα από το κανονικό, καθιστώντας τους πιο ευάλωτους αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Περισσότερα...

Από μικρά online τα ελληνόπουλα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει πλέον η χρήση κοινωνικών δικτύων από παιδιά και εφήβους, καθώς τα ελληνόπουλα κάνουν χρήση των social  media από… την κούνια τους.

Περισσότερα...

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να μαλώνετε μπροστά στα παιδιά σας

Τα παιδιά που γίνονται μάρτυρες συγκρούσεων μεταξύ των γονέων τους, έχουν λιγότερες ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή μακροπρόθεσμα και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να εμφανίσουν τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις μιας νέας μελέτης.

Περισσότερα...

Το μήλο κάτω απ' τη μηλιά θα πέσει...

Οι γονείς αποτελούν ισχυρό πρότυπο για τα παιδιά τους. Ιδιαίτερα σε μικρότερες ηλικίες μιμούνται τη συμπεριφορά των γονιών τους, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση «το μήλο κάτω απ τη μηλιά θα πέσει».

Περισσότερα...

Όταν ο ύπνος… δεν παίρνει τα παιδιά!

Μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζαμε είναι ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών τύπου smartphones, tablets και laptops μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας καθώς αποσπά τα παιδιά από το να αναπτύξουν τη φυσική τους δραστηριότητα.

Περισσότερα...

Μας παχαίνουν αλλά τις λατρεύουμε

Στη χώρα μας, η σχέση της γιαγιάς με την παιδική παχυσαρκία έχει εξεταστεί σε αρκετές μελέτες. Σε όλες τα αποτελέσματα είναι κοινά και δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν ή τρώνε συχνά στις γιαγιάδες είναι πιο συχνά παχύσαρκα.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html