Δυο λόγια για τον εμβολιασμό

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού που πραγματοποιείται φέτος στις 24-30 Απριλίου, αποτελεί μία πρωτοβουλία, η οποία εφαρμόζεται από τα κράτη μέλη και συντονίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Περισσότερα...

Διατροφή στις πανελλήνιες

Μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους στη ζωή κάθε νέου είναι οι Πανελλήνιες εξετάσεις. Οι πολλές ώρες μελέτης, το άγχος και η παντελής έλλειψη δραστηριότητας οδηγούν συνήθως σε υπερκατανάλωση φαγητού και σε πρόσληψη βάρους.

Περισσότερα...

Τροφικές αλλεργίες στα βρέφη

Οι τροφικές αλλεργίες σε βρέφη και παιδιά βρίσκονται σε έξαρση και συχνά οι γονείς προβληματίζονται για το πώς μπορούν αυτές να αποτραπούν. Νέα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει ενδεδειγμένος τρόπος εισαγωγής των τροφών στο διαιτολόγιο των παιδιών για να αποφευχθούν οι τροφικές αλλεργίες.

Περισσότερα...

Στο αίμα των νέων το μυστικό της αντιγήρανσης;

Οι τακτικές ενέσεις με πλάσμα αίματος από νέους, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης, σύμφωνα με όσα έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες.

Περισσότερα...

Γιατί η άσκηση των μυών είναι απαραίτητη για τα παιδιά

Οι περισσότεροι εξ υμών που βρισκόμαστε γύρω στα σαράντα, θυμόμαστε την παιδική μας ηλικία ως μια περίοδο που δεν σταματούσαμε να βρισκόμαστε σε διαρκή κίνηση ασκώντας παράλληλα και τους μυς μας: από το ποδήλατο στο τρέξιμο και από την μπάλα στο πάρκο, στο σχολείο ή ακόμη και στο δρόμο, στο κρυφτό και στα μήλα, ώσπου να ακούσουμε (για πολλοστή φορά) τη μαμά μας να μας φωνάζει να γυρίσουμε στο σπίτι – ή να έρχεται να μας μαζέψει αυτοπροσώπως.

Περισσότερα...

Πώς βλέπουν οι έφηβοι τη ζωή τους;

Οι περισσότεροι έφηβοι είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, αλλά ένα μέρος των νέων αυτών είναι θύματα παρενόχλησης στο σχολείο και ορισμένοι περνούν «υπερβολικό» χρόνο στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με έκθεση για την ευημερία των μαθητών που διενήργησε ο ΟΟΣΑ στις ανεπτυγμένες χώρες.

Περισσότερα...

Πώς το bullying - σχολικός εκφοβισμός – σχετίζεται με τη σωματική αδράνεια

Σχεδόν 13,5 εκατομμύρια επεισόδια σχολικού εκφοβισμού (bullying) σημειώθηκαν μέσα στο 2011 σε παιδιά σχολικής ηλικίας, σύμφωνα με το Department of Education's National Center on Educational Statistics των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Περισσότερα...

Οι οθόνες αφής κρατούν ξύπνια τα παιδιά

Όσο περισσότερο χρόνο περνούν τα μικρά παιδιά χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική συσκευή με οθόνη αφής, τόσο πιο πιθανό είναι να έχουν προβλήματα ύπνου, όπως διαπίστωσε μια νέα μελέτη.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html