Πώς η ζάλη σχετίζεται με την άνοια

Όσοι βιώνουν συχνά ορθοστατική υπόταση, δηλαδή πτώση της αρτηριακής πίεσης και ζάλη όταν σηκωθούν ξαφνικά όρθιοι, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για άνοια, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Περισσότερα...

Όσοι μιλούν γρήγορα, δεν λένε περισσότερα

Οι άνδρες μεταφέρουν περισσότερες πληροφορίες από τις γυναίκες, όταν και οι δύο μιλάνε. Από την άλλη, ένας άνθρωπος –ανεξαρτήτως φύλου- μεταφέρει περίπου τις ίδιες πληροφορίες, δηλαδή τελικά λέει τα ίδια πράγματα, είτε μιλά γρήγορα είτε αργά.

Περισσότερα...

Πρόσληψη βάρους

Η αύξηση του σωματικού βάρους για πολλα άτομα μπορεί να είναι όσο δύσκολη και η απώλεια βάρους για τους υπέρβαρους, ίσως και δυσκολότερη εάν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι στην προσπάθεια πρόσληψης βάρους δεν βρίσκει κανείς εύκολα αρωγή σε επιστημονικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Περισσότερα...

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν μας λείπει ύπνος

Όταν αισθανόμαστε ιδιαίτερα κουρασμένοι, μπορεί σίγουρα και να αισθανόμαστε ότι στερούμαστε επίσης το μέγιστο της πνευματικής μας ικανότητας – είμαστε τόσο εξαντλημένοι που δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε.

Περισσότερα...

H ρευματοειδής αρθρίτιδα προβλέπεται

Μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον; Η απάντηση είναι φυσικά όχι, όμως χάρη σε μια μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Annals of the Rheumatic Diseases» είναι πολύ πιθανό σύντομα να μπορούμε να προβλέψουμε αν θα μας πλήξει ρευματοειδής αρθρίτιδα στο μέλλον.

Περισσότερα...

Γιατί πονάει η μέση μου;

Σχεδόν το ένα τρίτο του ενήλικου πληθυσμού στον ανεπτυγμένο κόσμο υποφέρει από πόνο στη μέση. Μετά το βήχα και το κρυολόγημα, η οσφυαλγία είναι η πιο συχνή αιτία για μια  επίσκεψη στο γιατρό.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html