Το φαγητό και η ψυχολογία μας

Γιατί το φαγητό μας κάνει να αισθανόμαστε τόσο μα τόσο όμορφα; Τι είναι αυτό που μας κάνει να έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία σε συγκεκριμένα τρόφιμα/ γεύματα; Τι σημαίνουν/ συμβολίζουν αυτά για εμάς ; Ποια πρόσωπα μας θυμίζουν και τι αναμνήσεις έχουμε γύρω από αυτά;

Περισσότερα...

Οι γυναίκες πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη

Περισσότερα από 350 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από κατάθλιψη ή από μια διανοητική διαταραχή, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Υγείας.

Περισσότερα...

Αντιμετωπίστε τον πανικό

Η εποχή μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "εποχή πανικού" με πρωταγωνιστές το άγχος και τις φοβίες που κατακλύζουν τους περισσότερους. Έτσι λίγοι είναι όσοι δεν έχουν αισθανθεί πίεση στην καθημερινότητά τους και αρκετοί όσοι έχουν υποστεί μια πιο έντονη κρίση πανικού.

Περισσότερα...

Aλλάξτε διάθεση στη δουλειά!

Η κακή διάθεση είναι αναπόφευκτη με την οικονομική κρίση και την ανεργία στη χώρα μας, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την ξεπεράσεις.

Περισσότερα...

"Αυτοεκτίμηση: Εμείς και οι άλλοι"

Όταν μιλάμε για αυτοεκτίμηση δεν αναφερόμαστε στην καλή ή κακή μας "διάθεση" που μπορεί να εναλλάσσεται ανάλογα με τα καλά ή άσχημα γεγονότα που προκύπτουν στην καθημερινότητά μας αλλά στη βασική εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, η οποία και αποτελεί τον κορμό της αυτοεκτίμησης.

Περισσότερα...

Μην προσπαθείτε να πνίξετε τις στεναχώριες….ξέρουν από κολύμπι!

Η στεναχώρια, η θλίψη, η απογοήτευση είναι μερικά από τα λεγόμενα "δύσκολα" συναισθήματα, που βαράνε κόκκινο στον ψυχισμό μας, όταν κάνουν την εμφάνιση τους.

Περισσότερα...

"Δαμάστε" τη ζήλια σας..

Η ζήλια, είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα και μπορεί να λειτουργήσει θετικά μέσα σε μια σχέση. Όταν όμως υπερβαίνει αυτά τα όρια, είναι ένα αρνητικό συναίσθημα που δρα καταστροφολογικά για την ψυχική μας υγεία και τις σχέσεις μας.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html