4 διατάσεις για πρόληψη τραυματισμών

Τα τελευταία 30 χρόνια, οι διατάσεις έχουν μεταπηδήσει από το πρέπει να γίνονται πριν την άσκηση σε πρέπει να γίνονται μετά την άσκηση. Σήμερα, ωστόσο, κάποιοι τις προωθούν ως μια αποτελεσματική πρακτική  για την πρόληψη τραυματισμών.

Περισσότερα...

4 διορθωτικές ασκήσεις για κακή στάση σώματος

H στατική θέση αναφέρεται στο πώς διατηρούμε το σώμα μας ή παίρνουμε ορισμένες θέσεις  όταν καθόμαστε, κατά την  όρθια θέση ή κατά την διάρκεια του ύπνου.

Περισσότερα...

Πως να επιλέξετε την σωστή μπάλα γυμναστικής (Swiss Ball)

Οι τάσεις στο Fitness έρχονται και παρέρχονται, αλλά όπως και τότε έτσι και τώρα, υπάρχει μια τάση που έχει πραγματική αξία. Η τάση αυτή είναι η εστίαση στην ενδυνάμωση του κορμού και στην λειτουργική προπόνηση με σκοπό την καλύτερη ποιότητα των προπονήσεων και τους λιγότερους τραυματισμούς.

Περισσότερα...

Back to gym...back for training!

Είναι σημαντικό να προσπαθείς να κρατάς και κατά την καλοκαιρινή περίοδο μια επαφή με οποιαδήποτε τύπου αθλητική δραστηριότητα (πχ κολύμπι, άλλα θαλάσσια σπορ), έτσι ώστε να μειώσεις την μεταβολή του ρυθμού του σώματος σε σχέση με την μεταβολή που θα έχεις σε περίπτωση πλήρης αναστολής των δραστηριοτήτων σου.

Περισσότερα...

Γυμνάστε τους μυς σε 7 λεπτά!

Η έλλειψη χρόνου είναι η βασική δικαιολογία που προβάλλουμε για να μη γυμνάσουμε τους μυς μας. Όταν όμως υπάρχει ένα πρόγραμμα που διαρκεί μόνο 7 λεπτά – στο σπίτι σας – οι δικαιολογίες πάνε περίπατο.

Περισσότερα...

Τρέξιμο και τον χειμώνα

Είστε δρομέας του… καλού καιρού; Έτοιμος να δέσει τα κορδόνια του και να πάει για τρέξιμο ένα ηλιόλουστο πρωί, αλλά λιγότερο ένθερμος όταν ο καιρός αρχίζει να χαλάει; Όταν ο χειμώνας αγριεύει, είναι ακόμη πιο δύσκολο να κινητοποιηθείτε και να πάτε για προπόνηση.

Περισσότερα...

Βρείτε μας στο facebook

SFbBox by psd to html